Investeer in je eigen vakantieparadijs, in quarantaine in je eigen quarantuin!

Door het coronavirus zitten we helaas meer aan eigen huis en tuin gekluisterd dan ons lief is en zal misschien zelfs voor velen de geliefde zomervakantie naar zonnige oorden niet doorgaan. Hoog tijd dus om te investeren in je eigen vakantieparadijs.

Wat is er nu heerlijker dan rustig wakker te worden in de tuin, met een vers gezet kopje koffie? (Ja ja, wij begrijpen dat een wit strand met een frisse smoothie nog beter klinkt ?, maar omdat dat misschien niet tot de mogelijkheden behoort, vinden wij dit een zeer prettig alternatief) Zet een vrolijk zomers muziekje op, haal lekkere hapjes, pootje baden in het zwembad, relax en sluit de dag af met een gezellige barbecue. Vakantiegevoel op en top en dat in eigen tuin.

Maar dan moet de tuin je wel dit relaxte vakantiegevoel kunnen geven! Een tuin vol tegels geeft niet alleen meer warmte af, waarin groen juist verkoelend werkt, maar groen werkt ook rustgevend en wekt het de nodige creativiteit op.

Waar te beginnen?

Maar waar moet je beginnen? Voor een tuin die aan alle eisen en wensen van de bewoners moet voldoen, zal eerst een goed uitgebalanceerd tuinontwerp op papier moeten komen. Een tuin moet ook nog passen bij de bewoners op de lange termijn. Een zandbak voor de kinderen is misschien nu leuk, maar over een paar jaar wordt er niet meer naar omgekeken. Kun je dan met een paar eenvoudige handelingen je tuin aanpassen? Daarnaast moet een tuin verrassend zijn in alle jaargetijden, sfeervol en tijdloos en dient er ook zeker rekening gehouden te worden met de verbinding van binnen naar buiten.

Vergeet de beplanting niet!

Tijdens het aanleggen is er vaak veel aandacht voor de bestrating, elementen en lijnen van de tuin. Echter is het belangrijk om zeker ook aandachtig te kijken naar de beplanting. Welke sfeer moet de tuin uitstralen? Een groene omgeving is namelijk van wezenlijk belang voor de sfeer, of het nu modern of klassiek is. Ook zorgt beplanting voor spanning, verborgen plekken en zorgt het voor diepte in de tuin. Daarnaast kun je met beplanting fijne schaduwplekjes creëren, zorgt het voor het vergroten van de biodiversiteit en is de waterdoorlaatbaarheid vele malen groter dan bij harde materialen.

Zorg dus voor je eigen vakantieparadijs, in quarantaine in je eigen quarantuin – voor de thuisblijvers!