Die gasten van De Rooy, al 77 jaar bedenkers van unieke tuinen

Tuinontwerp Den Hout

De Rooy Hoveniers is al 77 jaar specialist in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Als lid van Tophoveniers behoort het Dussense familiebedrijf tot de kwaliteitshoveniers van Nederland. Kennis en ervaring, toewijding en vakmanschap, hoogwaardige materialen en oog voor accenten zoals sfeervolle beplanting, bijzondere waterelementen en subtiele tuinverlichting. Ingrediënten waarmee De Rooy Hoveniers een bijzonder succesvolle formule in handen heeft.

Eigenwijs

De neven Ben en Günther de Rooy runnen samen het bedrijf. Het creatieve brein achter het hoveniersbedrijf is Günther de Rooy. “Het liefst krijg ik helemaal de vrije hand, maar als mensen zich al verdiept hebben in een tuin, denk ik graag met ze mee. En ik kijk naar de lange termijn. Een zandbak voor de kinderen is misschien nu leuk, maar over een paar jaar wordt er niet meer naar omgekeken. Kun je dan met een paar eenvoudige handelingen je tuin aanpassen? Ik probeer mensen soms ook op andere gedachten te brengen. Een tuin moet verrassen in alle jaargetijden. Welke ingrediënten mag je gebruiken? Welke stijl spreekt mensen aan? Hoe zit het met de aansluiting met de woning en omgeving?


Tuinaanleg“Zonder doordacht tuinontwerp als basis, gaat het nooit iets worden.”


Eigenwijs als hij is, ziet Günther de Rooy altijd en overal mogelijkheden. “Ik vind het leuk als de lat hoog ligt. Ik houd van uitdagingen en ga graag op zoek naar praktische, originele en verrassende oplossingen. Als ik bij mensen in de tuin sta, stel ik vragen als, wat zijn fijne hoekjes, waar zit je graag, wat vinden jullie nou echt belangrijk. Ik maak voor mezelf eerst een vlekkenplan. Waar ga je zitten, wat is een logische routing, kun je de kinderen nog in de gaten houden als je binnen bent. Een lekkere plaats voor in de zon of schaduw, aansluiting met de omgeving of juist niet. Allemaal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Ik denk niet gauw in materialen en hun afmetingen.” Out of the box denken en buiten de lijntjes kleuren, dat typeert De Rooy Hoveniers.

Van binnen naar buiten

Iets anders dat meespeelt bij de tuinontwerper is de aansluiting van binnen naar buiten. “Steeds vaker zien we dat het dagelijks leven zich voornamelijk afspeelt in de keuken. Het begint bij het ontbijt, we koken en eten er, de kinderen maken er huiswerk, op je gemak even de krant lezen, gezellig borrelen met vrienden. De keuken is vandaag de dag het hart van het huis. Ik probeer met de tuin een verbinding te maken met binnen. Het grootste gedeelte van de tijd zijn we binnen en beleven we de tuin van binnen naar buiten. Als je binnen bent wat zie je dan? Een tuinset op een groot terras? Of kijk je net langs een mooie meerstammige heester waar vogels zich nestelen.”


“Investeren in een tuinontwerp vormt de basis voor een sfeervolle en tijdloze tuin.” 


Sfeervol en tijdloos

De zienswijze van De Rooy Hoveniers? “Het dagelijks leven van de mens verandert en daar willen wij met het ontwerp graag op inspelen. Denk aan 24/7 bereikbaar, veiligheid/borging, ontspanning in de tuin, ontvluchten uit drukte. Van bijliggende grond naar functionele tuin. Een groene omgeving is van wezenlijk belang voor de sfeer, of het nou modern of klassiek is. Als het maar niet kil wordt.”

De Rooy Hoveniers garandeert een professioneel en creatief tuinontwerp dat vervolgens vertaald wordt in een prachtig aangelegde tuin. “Grondbewerking, aanplanten, bemesten, straatwerk en aanleg van overkapping/tuinberegening en tuinverlichting, het complete plaatje. Begin in een vroeg stadium met plannen maken en realiseer je, investeren doe je toch. Investeren in een doordacht tuinontwerp vormt de basis voor een sfeervolle en tijdloze tuin.”