Komkommertijd

Het is weer komkommertijd, vakantietijd. Het overgrote deel van Nederland is heerlijk aan het genieten van hun welverdiende vakantie en het (hopelijk) mooie weer. Maar uw tuin heeft geen vakantie. Planten, bomen, gras…alles groeit en bloeit lekker door, helaas ook het onkruid.

Komkommertijd?

De herkomst van de term komkommertijd is niet helemaal duidelijk, hoewel het wel duidelijk is dat in de komkommertijd inderdaad de oogst van de komkommers plaatsvindt. Dit verklaart nog niet waarom er uitgerekend voor komkommers is gekozen, want er zijn veel meer groenten die in de zomer geoogst worden. In Nederland werd de term in de 19e eeuw geïntroduceerd.  Met deze term geven we de periode van het jaar aan waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn.

Gaat u ook op vakantie?

Gaat u op vakantie, heerlijk! Maar dan is de kans groot dat u bij thuiskomst een minder verzorgde tuin aantreft.  Vraagt u vrienden, buren of familie om de tuin te onderhouden wanneer u met gepakte koffers vertrekt of kiest u ervoor bij thuiskomst meteen weer aan de slag te moeten in de tuin? Beide opties zijn eigenlijk niet nodig. Wij zijn één van de weinige bedrijven die niet kiezen voor een algehele sluiting in de zomerperiode. Onze vakantietuinmannen staan namelijk voor u klaar om de zorg voor de tuin tijdens uw vakantie helemaal over te nemen. Eventueel kunt u er voor kiezen om juist de grove werkzaamheden te laten uitvoeren tijdens uw vakantie.

Wilt u ervaren hoe handig het is om een vakantietuinman voor (een deel van) het tuinonderhoud in te schakelen tijdens de vakantie? Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.