Magische kerstsfeer in de tuin

Tijdens de donkere dagen van december is het huis binnen prachtig versierd en is het er heerlijk vertoeven.  Een royaal versierde kerstboom, warmte en geborgenheid. Maar ook buiten kun je je tuin omtoveren in de magische kerstsfeer. Niet alleen de voor- maar zeker ook de achtertuin.

In het heerlijke warme water van de houtgestookte hottub genieten van een mooi glas wijn, een kop warme chocolademelk met een grote toef slagroom onder een warm dekentje, of wat te denken van een gezellige winterbarbecue met vrienden. Genoeg reden om de kerstsfeer door te trekken in de tuin.

Niet alleen kerstlichtjes

Bij het in kerstsfeer brengen van de tuin mogen uiteraard de kerstlichtjes niet ontbreken. Hang bijvoorbeeld subtiel hier en daar wat lichtjes op, wikkel kleine lampjes door een stapel houtblokken en zigzag lampjes door de takken van een boom. Maar denk ook aan de mystieke sfeer van lantaarns her en der verspreid over de tuin, een vuurkorf met een knisperend haardvuur en prachtige kransen met frisgroen. Leg een bontkleedje en gebreide kussen op de tuinbank. Verdeel grote kaarsen over de tuin of verlicht het tuinpad met tuinfakkels.

Wintersilhouet

Sneeuw in de tuin

Maar ook de tuin zelf kan in de kerstperiode heel aantrekkelijk zijn. Uitgebloeide bloemaren, zaaddozen en pluizen, siergrassen, vaste planten met een wintersilhouet en bomen en heesters die hun blad laten vallen waardoor hun silhouet mooi zichtbaar is.

Ontstaat er dan tijdens een koude periode een laagje rijp of sneeuw op de wintersilhouetten, dan heeft de tuin een schitterende sprookjesachtige, maar zeker ook magische kerstsfeer.

’s Nachts het licht uit!

Om de biologische klok van de natuur, waaronder de vogels en andere dieren, niet te verstoren adviseren wij om de verlichting ’s nachts uit te zetten.

Graag wensen wij je fijne feestdagen en een prachtig 2020!