‘Central Park’ in Raamsdonksveer doet mee aan Brabantse Stijlprijs 2017

Park Raamsdonksveer

Trots dat we betrokken zijn geweest bij de plannen en de realisatie van het Koningspark hebben wij via de burgemeester van de gemeente Geertruidenberg, Willemijn van Hees, vernomen dat de gemeente mee doet aan de Brabantse Stijlprijs 2017 met het Koningspark in Raamsdonksveer;

Afwachten

Het is nog wel even afwachten of we van de 82 ingezonden projecten in Brabant bij de laatste 10 tot 20 projecten zitten… zie onderstaand schrijven van de provincie Noord-Brabant. Maar mocht het zover komen dat we bij de laatste 3 tot 5 finalisten zitten, dan hebben we alle stemmen hard nodig natuurlijk. Nu is het voorpret met goed hoop op meer! Als je de foto’s van Thomas van der Willik ziet, dan zijn we met de mensen van het Koningspark toch echte kanshebbers, niet?

Schrijven provincie Noord-Brabant:

“Beste bestuurders van de Brabantse gemeenten,

De inzendtermijn voor De Brabantse Stijlprijs 2017 is afgelopen weekend gesloten. Maar liefst 45 Brabantse gemeenten hebben in het totaal 82 projecten ingezonden. Een fantastische opbrengst die onze stoutste verwachtingen heeft overtroffen. Hartelijk dank voor uw inzending(en)!

Brabant

De inzendingen laten een rijkdom aan prachtige plekken zien, en bovendien veel enthousiasme en betrokkenheid van Brabanders die zich voor deze plekken inzetten. Het gezamenlijke kenmerk is steeds ons: we doen het samen in Brabant. Deze editie laat projecten zien die gedreven zijn door samen iets te willen, door kansen en mogelijkheden te zien en ervoor te willen gaan. Vanuit trots, betrokkenheid bij je omgeving en pure passie. Drijfveer van veel inzendingen is het zichtbaar houden of het zichtbaar maken van de geschiedenis van een plek. Andere inzendingen zijn gericht op het verbeteren van plekken in wijken en dorpen. Soms met de gemeente als aanjager, maar vaker nog een buurtbewoner of een groep vrijwilligers. Liefde voor de natuur leidt ook tot diverse inzendingen. Vanuit alle hoeken in Brabant zijn projecten ingezonden waar het beleven van de natuur, gecombineerd met ontmoetingen tussen mensen centraal staat.

Nieuwsgierig naar de inzendingen? Kijk dan snel op www.debrabantsestijlprijs2017.nl onder ‘Mooiste plekjes’.

Jury

De jury gaat nu met alle inzendingen aan de slag. In de week van 13 februari maken we bekend welke inzendingen doorgaan naar de volgende ronde. De jury nomineert daarvoor 10 tot 20 projecten. In maart vinden diverse ontmoetingen plaats tussen de jury en de genomineerden. En eind maart kiest de jury vervolgens 3 tot 5 finalisten. In april en mei kan het publiek stemmen op de finalisten voor de publieksprijs. In mei worden tot slot de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs bekendgemaakt.

En wat ons betreft eindigt het in mei niet met de uitreiking van de prijzen. We gaan ons inzetten om de rijkdom aan inzendingen zoveel mogelijk zichtbaar te maken.
We houden u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,
Mede namens het projectteam De Brabantse Stijlprijs 2017

Erik van Merrienboer
Gedeputeerde Ruimte en Financiën
Provincies Noord-Brabant”