Sporten in eigen tuin

Sporten is gezond, buiten sporten is nog veel gezonder! Wil je fit en actief blijven, maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Dan is sporten in je eigen tuin een perfect alternatief, met lekker veel privacy. Een fijnere plek dan in de sportschool, met verrassend veel voordelen en mogelijkheden!

Lekker in de buitenlucht!

Onderzoeken hebben aangetoond dat fysieke activiteit in de buitenlucht de bloeddruk en hartslag verlagen en zorgen voor vermindering van stress. Daarbij helpt het binnenkrijgen van frisse lucht ook om slapeloosheid te verlichten en zal zo de kwaliteit van je slaap verbeteren en je helpen om in slaap te vallen.

Wanneer je buiten traint, stimuleren de frisse buitenlucht en daglicht voor meer energie voor lichaam en geest. De zonnestralen zorgen voor de aanmaak van vitamine D welke we nodig hebben voor het behoud van stevige botten en een goede werking van je immuunsysteem.

Sporten in eigen tuin

Er zijn diverse mogelijkheden om oefeningen thuis uit te voeren om lekker fit te blijven en nog sterker en fitter te worden. Zo kun je zonder materialen oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht, zoals squats, lunges of opdrukken. Of wat te denken van step-ups op de traptrede, tricep dips op het randje van de tuinstoel of TRX.

TRX, deze trainingsvorm is ontstaan door de Amerikaanse Navy Seals. Zij hadden geen fitnessmateriaal tot hun beschikking en bedachten iets waardoor ze toch in ongelofelijke shape konden blijven. Zo zijn twee touwen met lussen eraan ontstaan. Simpel, maar super effectief! Je hebt alleen nog een ankerpunt nodig. Denk aan een boom of een pergola. Bevestig de touwen en je bent klaar voor je killer workout. Je gebruikt hiervoor je eigen lichaamsgewicht en de zwaartekracht.

Met het aanschaffen van een paar materialen kun je sporten in je eigen tuin uitdagender en gevarieerder maken. Zoals met een fitness matje, een paar gewichten, springtouw, resistance banden of een yoga bal.

En misschien heb je wel de luxe van een eigen zwembad, zwemvijver of plunge pool met jetstream, dan is het natuurlijk heerlijk om baantjes te trekken!

Goed voor lichaam en geest

Hoe fijn is het om een flinke workout af te sluiten met een ontspannende yogasessie of meditatie. Rol je fitnessmatje uit en ontstress tussen het groen in je eigen tuin. Luister naar het ruisen van het gras of bladeren en de vogels die fluiten.

Buiten sporten (en ontspannen) is goed voor je lichaam en geest, dus waar wacht je nog op!