Waarom tuinverlichting?

Denk je aan het maken van een mooie tuin, dan denk je als eerste aan beplanting, materiaalkeuze en een doordachte indeling. Een niet te missen en zelfs beeldbepalend onderdeel in een mooie tuin is echter ook goede verlichting. Er is een tweedeling in tuinverlichting weer te geven in sfeerverlichting en functionele verlichting. Een goed tuinplan combineert het beste van beide in een lichtplan. Passende verlichting zet de gebruikelijke “puntjes op de i” in de tuin.

TuinverlichtingFunctionele verlichting en sfeerverlichting

Bij functionele verlichting kun je denken aan verlichting bij deuren en op paden. Sfeerverlichting zorgt dat de tuin een warme uitstraling heeft of dat de bijzondere elementen in de tuin net dat beetje extra aandacht krijgen. Denk hierbij aan het uitlichten van beeldbepalende bomen vanaf de grond, het plaatsen van licht in warme kleuren of accentverlichting die ornamenten of een mooie border met planten uitlicht.

 

Veelal is goedkoop, duurkoop

Tuinverlichting is verkrijgbaar in alle soorten, maten en kwaliteiten. Veelal is goedkoop hierbij duurkoop. Het is aan te raden u goed te laten adviseren zodat u verlichting van een goed, duurzaam merk aanschaft waar u vervolgens jaren lang plezier van heeft. Een keuze voor LED-verlichting is hierbij een mooie optie. LED-verlichting heeft de toekomst. Het zorgt naast prachtig, helder licht ook voor een besparing op de energierekening.

Vak apart

Goede verlichting aanbrengen in de tuin is een vak apart. Wanneer een lichtplan klopt, zul je nooit direct in een lichtbron kijken en worden de ramen van een woning ontspiegeld doordat er voldoende, juiste verlichting aanwezig is.

p.s. Natuurlijk denken wij graag met u mee over een passend lichtplan!

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.