Tuinontwerp Raamsdonksveer

In september 2011 werden wij benaderd door een echtpaar uit Raamsdonksveer voor het maken van een tuinontwerp en de aanleg van de tuin (die ongeveer 268 m2 meet) bij hun huidige woning. De tuin was inmiddels flink verouderd en de bewoners waren niet meer tevreden met hun huidige tuin.

Tuinaanleg Raamsdonksveer   Tuinaanleg   Tuinaanleg Raamsdonksveer

De bewoners hadden al volop ideeën bij hun nieuwe tuin. Maar waarom hebben ze dan toch een tuinontwerper nodig?

Waarom een tuin laten ontwerpen?

Een tuin indelen kan toch iedereen? Natuurlijk, maar de overgangen in de tuin zo maken dat het één geheel wordt, de gewenste sfeer creëren, de beleving van binnen naar buiten maken en dit alles rekening houdend met de omgeving, dat is de toegevoegde waarde van een tuinontwerper.

Wensen klant voor het tuinontwerp Raamsdonksveer

De bewoners wilden een strakke tuin, maar wel een tuin met uitstraling. Strakke, duidelijke lijnen, maar wel met oog voor het groen en kleurige beplanting. Het moest een tuin worden waar ze in konden genieten, genieten van een glas wijn en een goed boek. De tuin grenst aan een drukke weg, en kijkt uit op een tankstation. Het zicht op dit tankstation en de geluidsoverlast van de drukke weg moesten natuurlijk zoveel mogelijk beperkt worden. Aan onze ontwerper de taak om deze ideeën en uiteraard de wensen van de klant te vertalen naar een passend tuinontwerp.

Het tuinontwerp

Tuinontwerp Raamsdonksveer

We hebben karakter in de tuin gebracht. De op maat gemaakte vlonder, welke is gemaakt van oude scheepsvloerdelen, heeft een ruige en robuuste uitstraling. Maar geeft door de lange lijnen ook rust in de tuin. Oude materialen hebben een historisch karakter, dat zie je, dat voel je. Hergebruik in zijn perfecte vorm, de materialen krijgen hierdoor een tweede leven.
In deze vlonder hebben we uitsparingen gemaakt voor de beplanting, dit geeft een speels natuurlijk effect.

Het split geeft een natuurlijke uitstraling. Door het verwerken van de beplanting in het split geef je de tuin een spontaan karakter. De gebakken waalformaat klinkers vormen de basis voor het terras.

Beplanting

Voor de beplanting hebben we gebruik gemaakt van veel bloeiende vaste planten.

De Amelanchier lamarckii, welke onder andere zijn geplaatst in de uitsparingen van de vlonder, zullen in de toekomst begrenzing geven van bovenaf. De Pennisetum alopecuroides geeft een speels effect onder deze meestammige heester. De buxusbollen in het split versterken dit effect nog eens.

De hortensia’s in de doorloop naar de tuin geven een fleurige karakteristieke uitstraling. De sisryrinchium striatum welke is geplaatst in het split zorgt hierbij voor een grappig spannend effect.

Tuininspiratie

Voor deze tuin mochten wij ook de tuinaanleg verzorgen, het verloop hiervan kun je hier vinden.

Het resultaat mag er wat ons betreft wezen, voor meer foto’s verwijzen wij u graag naar onze tuininspiratie pagina.

Tuininspiratie   Tuininspiratie   Tuininspiratie