15 september 2016, bewonderen en keuren

Tuinonderhoud Den Hout

15 september 2016, het is weer zo ver. De Tophoveniers komen bij elkaar om het werk van één van de negen leden, De Rooy Hoveniers uit Dussen, te bewonderen en keuren. De nazomer doet goed zijn werk met 24 graden en een stralende zon, het beloofd een inspirerende dag te worden.

Minimaal eens in de drie jaar worden alle Tophoveniers gekeurd door de andere leden. Hierbij staan de uitstraling van het bedrijf en de kwaliteit van de gerealiseerde tuinen hoog in het vaandel. Er worden twee tuinen, ontworpen en aangelegd door de desbetreffende Tophovenier, nauwkeurig bekeken. Bij een voldoende score mag het predicaat Tophovenier worden gevoerd, bij een onvoldoende score zal er opnieuw een keuring plaatsvinden. Op deze manier wordt de kwaliteit van de tuinen gewaarborgd en kan kennis en ervaring onderling worden gedeeld. Gunther de Rooy: “Een label om trots op te zijn, we leren veel van elkaar door ontwerpuitgangspunten te bespreken met elkaar. Iedere keer weer een inspirerende dag met deze vakmensen”.

Arjan en Geertje van Dijk

Om een flinke dosis inspiratie op te doen wordt er door de Tophoveniers een bezoek gebracht aan de tuin van Arjan en Geertje van Dijk in Den Hout. Deze 2 hectare grote tuin is ieder moment van het jaar een lust voor alle zintuigen. De tuin straalt de passie uit van Arjan en Geertje, welke apetrots zijn op hun buitenruimte. Tuineigenaar Arjan: “Geregeld voorziet Günther de Rooy ons van tips en tricks voor de tuin die ons aan het denken zetten. Wij zijn altijd op zoek naar verbeteringen”.

De grote vaste plantenborders, natuurlijke vijver en de zichtlijnen naar het omgeven landschap en de plaatselijke kerk bieden een unieke ontmoetingsplaats voor de Tophoveniers. Arjan richtte een vergaderplaats in op een weide onder de fruitbomen. Een mooiere locatie voor ons vaklieden valt niet te wensen.

Keuren

Naast de twee te keuren tuinen bezoekt het Tophoveniersgezelschap ook andere projecten van De Rooy Hoveniers. Na een hele dag tuinen keuren worden de keuringsformulieren bij elkaar gelegd. Wederom mooie cijfers, De Rooy Hoveniers zal ook de komende jaren het label Tophovenier dragen.

Open tuin

In het najaar, wanneer de tuin op zijn mooist is, organiseren Arjan en Geertje van Dijk ‘De Verwondering, Kunst in Open tuin’. Vijf kunstenaars presenteren hun werk op een locatie naar keuze in de tuin. Wilt u zich laten verwonderen door kunst en natuur, de opening is zaterdag 24 september om 15:00 uur door Historicus Cock Gorisse. Verder is de tuin geopend op onderstaande dagen, de entree inclusief een kopje koffie is €2,50,-.

Zaterdag 24 en zondag 25 september van 14:00 – 18:00 uur

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober 14:00 – 18:00 uur

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 14:00 – 18:00 uur

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober 14:00 – 18:00 uur

Laat u inspireren in deze tuin die zeker een bezoek waard is. Het adres van de tuin is Achterstraat 7 in Den Hout.