Aangetaste Buxus eruit! Maar wat komt ervoor in de plaats? Wat is een goed alternatief voor de Buxus?

Alternatief voor de Buxus

Update: De Ilex is een zuurminnende plant en behoord dus in het bos en is daardoor minder geschikt voor in de tuin. Klik hier voor een ander alternatief.

Buxus rups bestrijden

In ons vorige nieuwsitem op onze website vermelden we al dat de buxus rups bestreden kan worden, mits je er op tijd bij bent. Maar wat als het wel te laat is? Of u wilt geen gebruik maken van bestrijdingsmiddelen of u krijgt de rups niet weg? Dan zit er niets anders op om de aangetaste buxus eruit te halen…maar wat komt er dan voor in de plaats?

Alternatief buxus

De Ilex Crenata kan een goed alternatief zijn als vervanger voor een buxushaag, (buxus)wolken of blok beplanting. Als u last heeft gehad van schimmel of de buxusrups in uw buxus haag adviseren wij deze Ilex Crenata als alternatief. Ook groeit de Ilex Crenata sneller dan buxus

De Ilex Crenata bloeit in de zomer met onopvallende witte bloempjes, na de bloei zitten er hele kleine zwarte besjes aan de Ilex Crenata. Hij heeft het naar zijn zin op de meeste plaatsen in de tuin. En kan vrijwel alle tuinen worden toegepast als vervanger voor Buxus.

Bij Paleis het Loo hebben ze ongeveer twee jaar geleden de Buxus vervangen door Ilex crenata; “De eerste beplantingen met deze hulst in de eigen tuin geven aan dat er op het oog bijna geen verschil is te zien.”

Een goed en mooi alternatief die niet gevoelig is voor de schimmels en rupsen!

Wilt u graag advies over het toepassen van de Ilex Crenata of een ander alternatief voor de Buxus? Wij denken graag met u mee, iedere situatie is immers anders!