Zwemmen in eigen tuin

Tuininspiratie

Zwembad

Zomer en zwemmen, onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hoe luxe is het als jij of de kinderen een duik kunnen nemen in een eigen zwembad? Dat is genieten! Een zwembad in de tuin is overigens niet alleen recreatief inzetbaar, ook voor sportieve activiteiten of voor zwemmen op medisch advies biedt een eigen ‘pool’ uitkomst. 

De ideale voor een buitenbad is in de zon, uit de wind en niet al te dicht bij bomen. De tuin hoeft niet gigantisch te zijn, maar het mooiste resultaat ontstaat als de verhoudingen tussen het formaat van de tuin en van het zwembad kloppen en de stijl aansluit bij de woning en de bestaande of nieuw aan te leggen tuin. De mogelijkheid tot het zwemmen van baantjes en de kosten van de aanschaf, energie voor filtratie en verwarming en eventueel desinfectie zijn daarnaast factoren die van invloed zijn op de afmeting van een zwembad.

Beschikbare ruimte

De keuze van de vorm – rond, ovaal, rechthoekig, achthoekig of organisch – hangt af van de beschikbare ruimte, maar ook persoonlijke smaak speelt hierbij een grote rol. Houd je van strak en recht of ga je voor een meer speelse vorm?

Materialen

Zwembaden zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Bij een prefab zwembad wordt een kant- en klare ‘zak’ kunststof folie ingehangen of een bad uit één stuk voorgevormd polyester geplaatst. Een bouwkundige folie- of tegelbad bieden meer opties zoals het zelf kunnen bepalen van vorm en maatvoering. Volledig nieuw in de zwembadwereld zijn de zwembaden van edelstaal (RVS); erg hygiënisch, gemakkelijk schoon te houden en zeer aangenaam in aanraking met de huid.

Schoon houden

Na aanleg wordt het zwembad uiteraard gevuld met water. Op welke wijze wordt dit water schoon gehouden? Hierbij is er een keuze voor chloor of zout, maar ook een natuurlijke filter waardoor meer zwemvijver-idee ontstaat behoort tot de mogelijkheden.

Bent u op zoek naar meer informatie? Of wenst u advies over een type bad, soort water of de afmeting van uw zwembad in uw tuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag uw wensen boven water te halen!

Tuinaanleg