Wat is een goed alternatief voor de buxus?

Enige tijd geleden hebben wij in dit nieuwsitem op onze website al aangegeven dat de buxusrups bestreden kan worden, mits je er op tijd bij bent. Maar wat als het wel te laat is? Of u wilt geen gebruik maken van bestrijdingsmiddelen of u krijgt de rups niet weg? Dan zit er niets anders op om de aangetaste buxus eruit te halen…maar wat komt er dan voorin de plaats?

Zoals in dit nieuwsitem aangegeven kan de Ilex crenata een goed alternatie zijn voor de buxus. Deze plant lijkt er sterk op en de buxusrups lijkt deze plant niet te lusten. Echter is  de Ilex een zuurminnende plant en behoord dus in het bos en is daardoor minder geschikt voor in de tuin. 

Tweede alternatief

Een mooi tweede alternatief is de Lonicera nitida als vervanger voor een buxushaag. De Lonicera nitida is een winterharde, groenblijvende heester met klein glanzend blad. Hij stelt weinig eisen aan de grondsoort en kan in de zon, halfschaduw of schaduw geplaatst worden. Het grote voordeel van de Lonicera nitida dat hij snel dicht groeit, is ook zijn grootste nadeel en zal dus regelmatig gesnoeid moeten worden om een strak resultaat te behouden.

Strakke haag

Voor een strakke haag is de Taxus baccata het meest geschikt. Hij lijkt niet op buxus, maar is wel perfect in vorm te snoeien. Voor wie bereid is af te stappen van het typische uitzicht van buxus, is er uiteraard nog veel meer keuze in bladhoudende heesters.

Uiteraard adviseren wij u graag over een goed alternatief, passend in uw tuin.

Ilex crenata

Tuinonderhoud Den Hout

Lonicera nitida

Tuinonderhoud Made

Taxus baccata

Taxuskever bestrijden