Tuinontwerp Breda nodig?


Op zoek naar een uniek tuinontwerp Breda? Een onderhoudsvriendelijke tuin moet vol met steen liggen… Dit zeggen mensen als wij vragen wat een onderhoudsvriendelijke tuin inhoudt. Tuinontwerp Breda staat hier totaal niet achter! Om mee te werken aan de biodiversiteit in Nederland dienen er planten in de tuin aanwezig zijn. Als de hele tuin vol ligt met steen, is er geen biodiversiteit in uw tuin aanwezig. Stenen laten ook geen water door en daardoor behoren tegels niet tot een klimaatvriendelijke oplossing. Wilt u meewerken aan het klimaat van Nederland, dan geven wij graag advies op maat door een variatie te maken tussen tegels en planten, zodat de biodiversiteit en het water goed opgevangen wordt in uw tuin. Tuinontwerp Breda ligt centraal gelegen in Nederland. Heeft u inspiratie nodig over een onderhoudsvriendelijke tuin, neem dan gerust een kijkje in onze showtuin bij ons bedrijf De Rooy Hoveniers in Dussen.

Tuinaanleg Oosterhout

Tuinontwerp Breda op maat


Op zoek naar een onderhoudsvrij tuinontwerp Breda? Als er niet alleen maar stenen in de tuin hoeven te liggen om een onderhoudsvrije tuin te creëren, wat kan er dan allemaal in de tuin verwerkt worden? Een helemaal onderhoudsvrije tuin heeft u nooit. Overal groeit onkruid, want zoals u vaker gehoord heeft: onkruid vergaat niet. U kunt wel een onderhoudsarme tuin maken. Dit bestaat volgens tuinontwerp Breda uit veel groen. Hoe meer planten er bij elkaar staan, hoe minder onkruid kans krijgt om er tussendoor te groeien. U kunt bijvoorbeeld 1 hoek maken waar meerdere planten bij elkaar staan. Onkruid maakt zonder lucht en licht geen kans om te groeien. In onze onderhoudsarme tuin kijken wij vooral naar vaste planten, deze zijn niet jaarlijks aan vervanging toe. Ook planten die niet hard groeien staan in ons ontwerp, zo hoeft u niet vaak te snoeien.

Tuinontwerp Sprang-Capelle

Van tuinontwerp tot tuin onderhoud!


Naast dat al het groen in de tuin voordelen heeft voor het klimaat op het gebied van biodiversiteit en als wateropvangplaats, werkt u ook mee aan de klimaatverbetering van Nederland. In droge periodes halen de planten het water uit de grond, waar beesten weer hun voedsel vandaan halen. Planten zijn goedkoper dan tegels. Planten vullen de tuin ook steeds verder, omdat zij groeien. Klinkers zullen altijd op dezelfde plaats blijven liggen. Als er een steen kapot is, kunt u opzoek naar dezelfde steen om de kapotte te vervangen. Deze is vaak niet meer te vinden, omdat ze niet meer in productie zijn. Een plant vervangen kan gemakkelijk en dit hoeft ook niet dezelfde te zijn. Laat uw ontwerp door tuinontwerp Breda regelen en wij zorgen ervoor dat u een onderhoudsarme tuin krijgt.

Van idee tot tuin

Wij ontzorgen u volledig! Van idee tot tuin! Wij maken de mooiste ontwerpen, maar niet alleen op papier, ook in uw eigen tuin!

Tuininspiratie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze projecten en ontdek de talloze prachtige tuinen die wij al hebben mogen realiseren.

Nieuws

Volg het laatste nieuws van De Rooy Hoveniers en laat je dagelijks verrassen door de laatste tuin trends.