De Rooy Hoveniers geeft kleur aan rotonde

Beplanting rotonde

Op de drie rotondes, die toegang geven tot het Land van Heusden en Altena, staan sinds kort kunstwerken. Het is een provinciaal project om de toegang te markeren. De kunstwerken staan op de rotondes van Wijk en Aalburg (Kromme Nol), Almkerk (bij Hollywoud en de Rabobank) en Dussen.

Vorige week vrijdag is het laatste kunstwerk in rij geplaatst op de rotonde in Dussen. Het kunstwerk is een ontwerp van Jaap Hartman uit Woudrichem. De vier elementen verbeelden het volgende:

  1. Het open karakter van de streek met aandacht voor het kleine, gesymboliseerd in de opvliegende vogels en de broedende zwaan.
  2. Historisch beeld van het kasteel en haar bewoners en de plaats die zij in de gemeenschap innemen.
  3. De zorg voor landschap en water in de streek gesymboliseerd in de vegetatie en de vissen als symbool van reinheid.
  4. De mens, zijn omgeving, het werken op het land, de zorg daarvoor en de toekomst.

Visitekaartje

De Rooy Hoveniers is gevraagd om de rotonde van Dussen te voorzien van beplanting. Natuurlijk willen wij meewerken aan dit visitekaartje en hebben de rotonde ingeplant met siergrassen, vaste planten en bloembollen, welke in de verschillende seizoenen gaan zorgen voor kleurrijke verrassingen. Uiteraard gaan wij ook zorgen voor het onderhoud van deze rotonde, waarbij het niet alleen het visitekaart van Dussen, maar ook deels van De Rooy Hoveniers gaat worden.

Officiële onthulling

Vrijdag 4 november worden de drie kunstwerken officieel ‘onthuld’.