Een mooi ereplaatsje dat verdienen ze!

Hovenier

75 jaar

Dit jaar al 75 jaar….75 jaar De Rooy Hoveniers, een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn.

Familiebedrijf

Ben en Günther de Rooy, twee volle neven, zijn inmiddels de derde generatie in het familiebedrijf.

“Opa” Lambertus de Rooy heeft het bedrijf opgestart in 1940 en is begonnen in de fruitteelt. Hij startte in de fruitteelt en al snel werkte hij ook voor Staatsbosbeheer en verschillende gemeenten. Lambertus ontwierp toen al tuinen, vooral voor doktoren, notarissen en directeuren van bedrijven en zorgde voor het onderhoud. Lambertus had gevoel voor tuinen, was creatief en had oog voor schoonheid.

HovenierHovenier

In 1980 namen Jaap en Arie de Rooy het bedrijf over en lieten het uitgroeien tot een begrip in de regio. Zij hebben veel geïnvesteerd in werknemers en materiaal om de zakelijke en particuliere opdrachtgevers op een professionele manier te kunnen bedienen.

In 2000 zijn Ben en Günther tot het bedrijf toegetreden. Ook zij gaven nieuwe impulsen en hadden nieuwe ideeën over tuinontwerp en bedrijfsvoering. In 2009 hebben Ben en Günther het bedrijf De Rooy Hoveniers overgenomen.
En de oude tekentafel van opa, inmiddels meer dan 50 jaar oud, doet het nog steeds goed. Bedenken van de plannen tot het uitwerken van het tuinontwerp. Opa moest eens weten!

tuinontwerp

Natuurlijk verdienen de heren die de historie van De Rooy Hoveniers zo rijk hebben gemaakt een ereplaatsje in ons pand!