Klantenreview mevrouw Kant uit Giessen

Even buitenkijken in….
…de achtertuin van mevrouw Kant uit Giessen

Klein, maar zo fijn!

De tuin van Tamara Kant uit Giessen besloeg geen grote oppervlakte, maar had volop potentie voor uren buitenplezier het hele jaar rond. Hoe maak je zo’n ruimte dan uitdagend, sfeervol en ook praktisch? Tamara kwam er niet uit en riep de hulp in van twee hoveniers. Uiteindelijk sprak het ontwerp van Günther haar het meeste aan en in oktober 2017 kon, in aanloop naar voorjaar 2018, het genieten beginnen!

Onderhoudsvriendelijk en toch groen en gezellig

Tamara begint: ‘Dat er wat aan de tuin moest gebeuren stond vast en ik wilde wat anders dan anders. Onderhoudsvriendelijk en toch groen en gezellig. Maar hoe, dat was de grote vraag? Ik besloot twee hoveniers uit te nodigen, ik wilde namelijk een goed vergelijk kunnen maken. Op aanraden van mijn broer heb ik De Rooy Hoveniers ook uitgenodigd. Günther kwam bij mij langs om mijn tuin en maakte een tuinontwerp. De prijzen van beide hoveniers waren nagenoeg gelijk, maar het tuinontwerp van De Rooy Hoveniers paste het beste bij mij. De kunde van Günther om binnen korte tijd de persoonlijkheid van iemand op te pikken en hieraan een mooi ontwerp te koppelen, is bewonderenswaardig.’ De schop ging in de grond, twee struiken uit de oude tuin werden bewaard en het eindresultaat was gereed in oktober. ‘Ondanks het kleine oppervlak, gebeurt er zoveel in mijn tuin,’ vertelt Tamara verder. ‘Ik houd van klassiek, maar wel strak en deze combi zie ik ook terug. De roestige schutting is een gave eyecatcher, er zijn hoge en lage elementen, planten steken mooi af tegen de schuttingen en er zijn verschillende soorten materialen gebruikt. Alle details kloppen en daardoor komt alles in de tuin goed tot zijn recht.’

Verrassend

Zowel de samenwerking en overlegmomenten met Günther als met de ‘mannen van De Rooy’ verliepen soepel. Tamara: ‘Ik ben beste kritisch en als er tijdens de ontwerpfase of tijdens de aanleg iets niet helemaal naar mijn wens gebeurde, was er altijd ruimte om het te zeggen en werd het daarna vervolgens ook goed opgepakt. Dat werkt fijn en uiteindelijke behaalden we hierdoor ook het beste resultaat. Wat voor mij ook zeker een toegevoegde waarde was voor het inschakelen van een hoveniers, was dat deze mensen zoveel zicht hebben op de maten bepalen en verhoudingen bewaken, maar ook het beplantingsplan is verrassend. Ik had het zelf nooit zo mooi en divers kunnen bedenken.

Trots op het eindresultaat

Het tuinonderhoud wordt ook regelmatig uitgevoerd zodat de tuin groeit op de manier zoals het is bedoeld. Fijn daarbij is de correcte planning waarbij er ruimte is voor het aangeven van de beschikbare dagen in verband met mijn werk. Ik ben erg trots op het eindresultaat!’