Woonstijl column nr 5; De beste bemesting voor elke situatie

Het geldt eigenlijk voor iedereen; als je niet tijdig aan je rust komt en tijd krijgt te herstellen van drukte, raak je uitgeput en kom je niet meer zo goed ‘uit de verf’ als wanneer je er een gezonde levensstijl op na houdt. Een rare vergelijking misschien, maar dit geldt ook voor de bodem van de tuin! Een gezonde bodem laat een border, het gazon of de moestuin prachtig groeien en bloeien. Dit kost de nodige energie en hiervoor zijn voldoende, voedzame grondstoffen onmisbaar. Een goede bemesting, om uitputting van de grond te voorkomen, is daarom van wezenlijk belang.


Tuinieren put vaak de bodem uit

Tuinieren put vaak de bodem uit. Borders worden opgeknapt, planten verwijderd, het gras gemaaid, het maaisel verwijderd, bladeren opgeharkt… Telkens worden voedingsstoffen en organisch materiaal van de bodem weggenomen. Om uitputting en uitval van het bodemleven te voorkomen dient u regelmatig (tussen de 6 en 8 weken) uw tuingrond te bemesten. Door het voeden van uw tuinplanten en gazon zorgt u niet alleen voor meer groei en bloei, maar het versterkt de planten ook. Een gezonde plant is immers minder vatbaar voor ziekten en plagen.

Zorgvuldig samengesteld

De Rooy hoveniers levert een groot aantal organisch samengestelde meststoffen voor tuin en gazon. Dit eigen label, met de naam TH meststoffen, is zorgvuldig samengesteld, bestaat uit kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en is verrijkt met Humifirst, een 100% natuurlijke bodemverbeteraar met een hoge concentratie aan humine- en fulvinezuren. De samenstelling en de hoeveelheid extra toevoegingen zijn op basis van kennis en ervaring geselecteerd.

Deze meststoffen werken direct in op de planten en versterkt de groei. Een extra opkikker voor de plant die daar behoefte aan heeft. Let wel op, er dient alvorens het gebruik van de bemesting goed gekeken te worden naar de bodemsoort en kwaliteit.