De Rooy zet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op de kaart

De Rooy Hoveniers en !GO tekenen convenant MVO

 

De Rooy Hoveniers biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk en is daardoor een voorbeeld voor andere bedrijven. Dit werd woensdag 2 maart jl. bij De Rooy Hoveniers in Dussen door het tekenen van het convenant MVO bekrachtigd. Met dit convenant wordt invulling gegeven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

 

Convenant MVO

Op woensdag 2 maart jl. ondertekenden Ben de Rooy (mede-eigenaar De Rooy Hoveniers) en Egbert Lichtenberg (Algemeen Directeur WAVA/ !GO) het convenant Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Partijen stellen zich tot doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een voor hen passende wijze te betrekken in de reguliere arbeidsmarkt.

Win-win situatie

De Rooy Hoveniers voelt zich mede verantwoordelijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “De eerste medewerker is aan de slag als terreinmedewerker en het gaat echt heel goed”, aldus de neven Ben en Gunther  de Rooy. “Binnenkort gaan we met WSP WerkLink opnieuw om tafel met als doel zoveel mogelijk mensen vanuit WAVA/!GO op geschikte vacatures in te laten stromen”.

Wethouder De Jong aanwezig

Wim de Jong, Wethouder gemeente Werkendam (Sociale zaken en Welzijn/ Participatiewet) was ook aanwezig bij de ondertekening. Tevens wilde hij zien hoe dit bedrijf uit de gemeente Werkendam invulling geeft aan maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. “Het is meer dan duidelijk dat De Rooy een inspirerende ambassadeur is en een voorbeeld voor andere bedrijven”, aldus De Jong.

Werving en selectie WSP WerkLink

De Rooy maakt voor de werving en selectie gebruik van WSP WerkLink. Via WSP WerkLink wordt het functieprofiel uitgezet naar UWV, Dongemond gemeenten en !GO. De adviseurs van WSP WerkLink hebben de kennis over het bedrijf, de uit te voeren werkzaamheden en checken of de persoon past in de bedrijfscultuur. Deze aspecten samen hebben ervoor gezorgd dat WSP WerkLink inmiddels veel uiteenlopende matches heeft gemaakt in de regio.