Het najaar heeft de meest charme

Tuinaanleg Woudrichem

Nu het blad binnenkort massaal van de bomen en heesters valt, komt de tuin langzaam maar zeker in zijn herfst- en daarna wintertooi. Zolang sneeuw de tuin niet bedekt met een witte laag, is er genoeg kleur te zien als je mooie herfstplanten en grassen (hebt ge)plant. Die juist in de herfst en winter volledig tot hun recht komen.

In veel tuinen zijn in de herfstperiode geen bloeiende planten meer te vinden, terwijl er genoeg planten en siergrassen zijn die de tuin ook in dit seizoen kunnen opfleuren. Groenblijvers vormen hierbij een vaste basis en herfstplanten zijn een goede aanvulling met vaak mooie warme kleuren. Een schitterende combinatie met het zonlicht dat in de herfst veel meer geel en rood bevat.

Siergras

Siergras is ook een veelbelovende toevoeging in de tuin en verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Zowel laagblijvende soorten voor een bloemborder als hoge polvormende grassen zijn het hele jaar een zeer decoratief element in een tuin en beleven in het najaar hun hoogtepunt. Door hun natuurlijke kleuren combineren siergrassen perfect met alle andere planten in de tuin. In het winterbeeld zijn de bevroren grassen een lust voor het oog vanwege een glinsterend laagje rijp wat een sprookjesachtig resultaat geeft.

Prachtig najaar

De tuin in het najaar kan dus een prachtige tuin zijn! Stelt u zich eens voor: gekleurde bladeren van bomen, een mooie pol lampepoetsergras, een grote groep herfstasters in combinatie met hemelsleutel en herfstanemonen in wit, roze en paars. Op de terrastafel een prachtige bolcrysant. Genieten maar!