Uw huis verkopen? Geen grindtegel en vijver, wel zonterras: zo maak je je tuin verkoopklaar!

Bij de verkoop van een huis vormt de tuin vaak een sluitpost. Ten onrechte, want de tuin is het visitekaartje van je huis. Hoe kun deze het best presenteren aan potentiële kopers?

Wie zijn huis wil verkopen, zorgt er natuurlijk voor dat alles tiptop in orde is. De tuin is hierbij vaak een ondergeschoven kindje: veel verder dan gras maaien, een beetje snoeien en wat bladeren van het tuinpad vegen komen huizenbezitters veelal niet.

Visitekaartje

Ten onrechte, want je tuin vormt het visitekaartje van je huis. De voortuin zorgt zelfs voor die belangrijke eerste indruk. Is deze verwaarloosd, dan sta je al op achterstand voor de bezichtiging goed en wel is begonnen.

Investering terug verdienen

Investeringen in een goed verzorgde tuin verdien je bovendien dubbel en dwars terug bij verkoop, zo blijkt onderzoek van Rabobank. De bank vergeleek enkele jaren geleden de taxatiewaarde van woningen voor en na het renoveren van de tuin en ontdekte dat de waardestijging van het huis twee tot drie keer de investering in de tuin bedraagt. Bovendien bleek een verzorgde tuin het verkoopproces te versnellen.

Hoe maak je je tuin verkoopklaar?

Lees het volledige bericht op Z24.nl