Camerabewakingssyteem

bewakingscamera in de tuin

Jammer genoeg is inbraak tegenwoordig aan de orde van de dag. Het aantal woninginbraken is de laatste jaren meer dan verdubbeld. Naast het verkleinen van de inbraakgevoeligheid van uw tuin is camerabewaking meer dan een toegevoegde waarde. Na een enerverend gesprek met Jim Franken en Ron van Mierlo van Q-cam security systems  is gebleken dat er vele (betaalbare) mogelijkheden zijn op het gebied van camerabewaking. Maar het belang van het inwinnen van een goed en gedegen advies staat als een paal boven water.

Q-Cam security systems

Ron van Mierlo en Jim Franken werken al 22 jaar samen en runnen sinds 2005 het in Dussen gevestigde Q-cam security systems. Dat het echte rotten in het vak zijn mag je dus wel stellen. Q-cam levert, installeert en onderhoud landelijk, maar ook over onze landsgrenzen camerabewakingssystemen. In het begin met name voor de retail en bedrijven, maar zien de opmars bij de particulier. Want ook de particulier heeft behoefte aan camera observatie om zijn/haar veiligheid te waarborgen.

Slechte beelden

Welke beelden komen bij u op als u denkt aan camerabewaking? De beelden zoals ze vaak getoond worden bij het programma Opsporing verzocht? Helaas zijn deze beelden vaak korrelig en van een goede daderherkenning is weinig sprake. Dat is tegenwoordig totaal onnodig, want met de huidige Megapixel systemen nemen alle beelden op in hoge resolutie en deze zijn dan ook te vergelijken met de heldere weergave op uw LED of LCD televisie.

De haarscherpe beelden van de beveiligingscamera kunnen wereldwijd via de smartphone, tablet of laptop bekeken worden en natuurlijk is er de mogelijkheid tot het terugkijken van deze beelden.  Op deze manier blijft u controle houden over uw waardevolle “privé”bezit.

Onderstaand geven wij u een voorbeeld waarin goed te zien is hoe duidelijk de tegenwoordige camerabeelden kunnen zijn;

Waarom willen wij u graag attenderen op deze mogelijkheden?

Ook als u op dit moment niet nadenkt over het nemen van een camerabewakingssysteem is het wel verstandig op het moment dat de hovenier uw tuin op de schop heeft staan voorzieningen te treffen die het eenvoudig mogelijk maken om één of meer bewakingscamera’s te installeren.  Dit vergemakkelijkt het goed aanleggen van een systeem in de toekomst, geeft minder schade en is goedkoper dan achteraf,  u ziet er op dit moment niets van en is eventueel te combineren met het graafwerk voor de tuinverlichtingskabel, beregening, drainage of hemelwaterafvoer. Kortom, wij adviseren u hier vooraf goed over na te denken.

Uiteraard verwijzen wij u voor advies over een goed uitgedacht camerabewakingssysteem door naar Q-Cam security systems. Zorgen wij tijdens de aanleg van uw tuin voor het grondwerk 😉
Ook bij reeds aangelegde tuinen heeft Q-Cam interessante en ‘tuinvriendelijke’ oplossingen.